KULTÚRA

Te mit látsz ezen a képen? Az átlagemberek igen, a szuperintelligensek nem veszik észre


Voltál ott, ahol más is, vitted magaddal azt, amit más nem. És Budapest hagyta, hogy vidd, nem csak a várost, az utcát, a teret, a mozdulatot: valami mást is. Ez a #fotósokbudapestje!

Ha átlagember vagy, akkor neked nem tartogat semmilyen meglepetést ez a kép, számodra teljesen nyilvánvaló, hogy mit látsz – ezzel minden átlagember ugyanígy van. Ha viszont szuperintelligenciával rendelkezel, akkor ezúttal sajnos nem a szerencsések közé tartozol, számodra egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy mit látsz a képen – ezzel minden szuperintelligens ember ugyanígy van.

Látod a fától az erdőt? Vagy nem látod az erdőtől a fát? Hol van itt fa? És erdő? Félig üres az a pohár, vagy teljesen? Gyurcsány vagy Orbán? Melyik van a képen? Karácsony? Hányan vannak? Magyarok! Férfiak és asszonyok?

Egy vagy két telefont fognak a kezükben? Melyik kéz kihez tartozik? Az egymáshoz tartozó testrészeket határozott vonallal kösd össze!

Tüntetés
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

Nem kéne kicsit színezni is? Feketével vagy fehérrel? Homályos? Mindenki homályos? Biztos mindenki homályos? Melyik a kakukktojás: a piros, a fehér vagy a zöld?

Ha 5 másodperc alatt sikerült mindenre válaszolnod, vagy már előre kész válaszaid voltak, akkor győztél. Ha viszont az 5 másodpercből kicsúsztál, és a felmerülő további kérdések miatt sok időre lenne még szükséged, akkor nyertél.

Merész Márton Escher Károly-, valamint többszörös Magyar Sajtófotó díjas fotográfus, az Énbudapestem képszerkesztője.