FRISS

Védett sünmenedéket készített több nagy parkban is a FŐKERT


A tavalyi tabáni téli sünhotel után idén már több védett, direkt a süniknek összekészített avarkupac várja a téli álomra készülődő állatokat.

Elég volt az állandó sündörgésből, jöhet egy kis pihenő – írja a FŐKERT bejegyzésében! Hiszen mi lehet jobb annál, mint egy hűvös, esős-havas délutánon jól bekuckózni? Jól tudják ezt a sünök is, ezért az avarban vagy akár a komposztban, hótól, fagytól védett menedékben alusszák át a téli időszakot, amikor nem találnának elegendő élelmet.

width=2048
Kép: FŐKERT/FŐKERT

Tavaly ősszel még csak a Tabánban hagyták meg az avart egy hálóval elkerített részen, hogy ne fújja szét a szél, idén azonban már az általuk kezelt összes nagyobb parkban, a Margit-szigeten, a Népligetben, az Óbudai-szigeten, a Gellért-hegyen, a Városmajorban, a Vérmezőn, a Pünkösdfürdő parkban láthatunk gondosan kialakított sünmenedéket. Így a sünök védett helyen, hibernálódva vészelhetik át a hideget. A sünmenedékeket táblával is jelölték, és kiemelten kéri is a FŐKERT az arrajárókat, hogy ne háborgassák az avarkupacot, nehogy megzavarjanak egy téli álmot alvó sünt!