FRISS

Kezdődik a Szent István körúti kerékpársáv kialakítása


Csütörtökön kezdik el a Szent István körúti kerékpársáv kialakítását a Nyugati és a Jászai Mari téren. A Margit híd és a Nyugati tér közötti szakaszon, a Nyugati tér felé pollerekkel védett kerékpársávot, más szakaszokon a buszok és a biciklizők közlekedését segítő közös sávokat alakítanak ki.

November 2-án, csütörtökön kezdik el a Szent István körúti kerékpársáv kialakítását. A fejlesztés után a Nyugati tér és a Jászai Mari tér között továbbra is kétszer két forgalmi sáv marad az autósoknak.

A BKK közleménye szerint megszűnnek a parkolósávok a Nyugati tér felé vezető oldalon. A munka első fázisában, várhatóan november 12-ig lezárják a Jászai Mari téren a villamosperon Margit híd felőli végén a két belső sávot, illetve a Nyugati térnél a Váci útra balra kanyarodó külső sávot.

Ebben az időszakban készülnek el a burkolati jelek felfestésével, és beállítják a jelzőlámpákat  a Jászai Mari térnél, a Hollán Ernő utcánál és a Szemere utcánál. A Jászai Mari téri villamosváró peron Margit híd felőli vége átépül, a meglévő gyalogos-átkelőhely mellett új kerékpáros átvezetést létesítenek.

A teljes kivitelezés várhatóan három hét alatt készül el, a munkakezdést és a befejezés időpontját azonban az időjárási körülmények is befolyásolhatják - közölte a BKK. 

Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem