KULTÚRA

Játszva nyerhetsz élményeket a 150 éves Budapesten kalandozva!


Exkluzív látogatás a 200 méter magas FŐTÁV-kéménybe, szennyvíztisztító-telep bejárása vagy több száz éves fák megnézése – mindez most játékosan elérhető.

Budapest 150. születésnapját a számtalan program mellett egy városfelfedező-játékkal is meg lehet ünnepelni. Kis térképészkedés segítségével sétaútvonalakat teljesíthetünk, ahol a megállókat egyénileg (gyalog, tömegközlekedéssel vagy akár biciklivel) kell összekötnünk.

Miközben tengernyi érdekes információ ömlik ránk, máris belecsöppentünk a játékba, mert a helyszíneken rejtvényeket kell majd megfejtenünk (néha egyszerűen csak úgy, hogy jó helyre állunk és szemmagasságban megkeresünk valamit).

 

Ez a Budapest Bejáró.

Budapest
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

Egy budapesti kirándulás önmagában is új élmény lehet sokunknak, hiszen hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy jól ismerjük a várost, mivel naponta elmegyünk a Jászai Mari tér vagy a Feneketlen-tó mellett villamossal. Ezek a séták viszont ennél jóval többet ajánlanak. Csupán azzal, hogy a ragyogó őszi időben végigmegyünk a Budapest Bejáró útvonalain máris jól fogunk szórakozni, pedig ez még csak hab a tortán, és a cseresznye ezután jön. Városi kirándulásainkkal és a rejtvények helyes megfejtésével még számtalan exkluzív élménnyel is gazdagabbak lehetünk.

Az egészet nem csak a látvány és az izgalmas helyszínek teszik érdekessé. A séták elengedhetetlen kelléke a Budapest Bejáró feladványfüzet, amely már letölthető a játék honlapjáról.

Itt a rejtvény megértését és több esetben magához a megoldáshoz vezető utat is egyszerű grafikai anyagok, ábrák, rajzok, skiccek segítik. A megfejtés egy szó vagy szám, amely a gyűjtőponthoz tartozó játék megoldásához szükséges.

Aki végigjárja mind a 20 bázispontot, és kitöltve visszaküldi a füzetet, Budapest városához kapcsolódó élmény-nyereményben részesül. A füzet nyomtatott verziója október 25-től a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren, a Keleti Pályaudvaron, a Szentlélek téren és Kelenföldön, a BKK Ügyfélközpontokban gyűjthető be.

Technológia ide vagy oda, a papír formátumú füzet ebben az esetben erős konkurenciája a letölthető változatnak, mert jól forgatható, kézre áll, szép és egyébként sem kell mindig telefont nyomogatni – városi felfedezéshez pedig pláne nem.