FRISS

Megműtötték Karácsony Gergelyt


Térdsérülése miatt megműtötték a főpolgármestert. Politikusok súlyos betegségei általában titkosak Magyarországon, a könnyebb műtéteket, sérüléseket többnyire maguk hozzák nyilvánosságra.

Térdsérülése miatt megműtötték Karácsony Gergelyt. A főpolgármester erről Facebook-posztban számolt be. Azt írja, hogy kisebb műtéten van túl, pár nap otthoni munkára kényszerül. Magyarországon többnyire nem hozzák nyilvánosságra a politikusok súlyos betegségeit, a könnyebb sérüléseket, műtéteket viszont olykor igen.

Antall József miniszterelnökről az utolsó pillanatig nem hozták nyilvánosságra, hogy rákbeteg. Ugyancsak titok volt, hogy Horn Gyula volt kormányfő feltehetően demenciában szenved.

Míg arról, hogy Orbán Viktor lábát egy sportsérülés miatt megműtötték, maga a kormányfő számolt be egy Facebook-posztban 2013-ban.

2021-ben Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke írt arról, hogy Szardínián nyaralt a feleségével, amikor vakbélgyulladást kapott. Azonnal hazautaztak, és meg is műtötték a politikust. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárt 2022-ben a Parlamentből vitte kórházba a mentő, később ő ugyancsak közösségi oldalán jelentette be, hogy vakbélműtéten esett át.

Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő Covid-betegségének szinte minden mozzanatáról hírt adott a sajtó. 150 napig tartott a kálváriája, lélegeztetőgépre került, megállt a szíve, de sikerült felépülnie, hosszú küzdelmét a betegséggel egy Facebook poszttal zárta le.