STÍLUS

Gőzmozdonyos nosztalgiavonat jár az őszi hétvégéken a Gyermekvasúton


Tavaly ősszel több év várakozás után ismét elindultak a gőzvontatású nosztalgiavonatok a Hűvösvölgyből, amik idén is várják a lelkes utasokat.

Az egyik legnépszerűbb őszi program a budai hegyekben a lassan sárguló erdőkben kirándulni, felmenni egy kilátóba, utazni a kisvasúttal… Főleg ha a különleges gőzöst is el tudjuk kapni!

A 490,056 pályaszámú mozdony alapos felújítás után 2022 októberében érkezett vissza Budapestre, a sikeres futópróbákat követően tavaly novembertől forgalomba is állt. 

Idén ősszel a gőzmozdonyos nosztalgiavonat az alábbi hétvégéken közlekedik: szeptember 16., 17., 23., 24., 30., október 1., 7., 8., 14., 15., 21., 22., 23., 28., 29.

Naponta két járat indul mind a két irányból, az alábbi időpontokban:

  • Hűvösvölgyből 10:10-kor és 13:35-kor
  • Széchenyihegyről 11:40-kor és 15:00-kor

A menetrendben a kis gőzmozdonnyal jelölt ikon, és a sötétített háttér is segít eligazodni annak, aki specifikusan ezt a járatot keresi. 

Ezekre a vonatokra a normál jegyen kívül nosztalgia pótjegy váltása is szükséges, fontos úgy készülni, hogy a pénztárakban és a vonatokon csak készpénzzel, forinttal lehet fizetni. Nosztalgia pótjegy kizárólag az utazás napján váltható, azon az állomáson, ahol az utazást megkezdik.

A nosztalgivonatokon kerékpár nem szállítható.