FRISS

Nyomozás indult a megrongált Lánchíd ügyében


Rongálás vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a BRFK a Lánchíd megrongált lámpáinak ügyében. A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft mindent elkövet azért, hogy a szeptember 16-i Lánchíd-fesztiválra helyreállítsa a híd lámpáiban okozott kárt.

Rongálás vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a BRFK a Lánchíd megrongált lámpáinak ügyében - tudtuk meg Csécsi Somától, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől. 

Korábban írtunk róla, hogy egy hónappal hídátadó után ismeretlen tettesek megrongálták a felújított Lánchíd négy lámpáját. Van, ahol a műemléken található lámpabúrát betörték, máshol a fele, vagy éppen a teljes üveg hiányzik.

Az I. kerületi Rendőrkapitányságnak küldött feljelentésből kiderül, hogy a híd déli gyalogos oldalán található négy lámpatestben okozott kár meghaladja a kétmillió forintot, ( A feljelentés szerint a kár becsült összege: 2 millió 116 ezer 484 forint) valamint az anyagi káron felül a közvilágítás hiánya miatt fokozott balesetveszélyt is jelentenek a hiányzó lámpatestek.

- Mindent elkövetünk azért, hogy a szeptember 16-i Lánchíd fesztiválra helyreállítsuk a híd lámpáiban okozott kárt - ezt már Pap Zoltán, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.ügyvezetője nyilatkozta az Énbudapestemnek.

Hamarosan egésznapos ingyenes fesztivállal várják a budapestieket a hídra. Szeptember 16-án a budai hídfőnél, a Clark Ádám téren népszerű hazai előadók lépnek fel, akik Budapestről szóló dalokat adnak elő Budapest 150 születésnapja alkalmából a Lánchíd Fesztiválon.

(Kiemelt kép: BDK Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft/ Zsiros Gábor)