STÍLUS

Hamarosan elkészül a Szent István-park egy részének felújítása


A közösségi költségvetés eredményeként hamarosan pingpongozhattok az új asztalokon, és az automata öntözőrendszert is lefektették a FŐKERT munkatársai, valamint alakul az új sportpálya is. Már csak az utolsó simítások vannak hátra, amibe most bárki bekapcsolódhat.

A Közösségi költségvetés két nagyon népszerű, nyertes ötlete volt a XIII. kerületi Szent István park egy elhasználódott és kicsit funkciótan részeinek a ráncfelvarrása és élettel való megtöltése. 

Újlipótváros közepén a Szent István park a Főváros kezelésében álló egyik legnagyobb, és a környékbeliek között nagyon népszerű zöldfelület. A parkról kevesen tudják, hogy két részből áll, és a két felet a Pozsonyi út szeli ketté. A Szent István park kisparki részének szinte teljes zöldterületét, mind a négy sarokparcellát már vagy tíz éve kerítés zárta el az itt élőktől, a parkot puszta közlekedési folyosóvá degradálva – ez változott meg mostanra.

-
Kép: Ruzsa Rania/Főváros

A pályázatra leadott egyik ötlet a nagyobb, egybefüggő terület egy részéről szól, az itteni aszfaltozott kosárlabdapálya megújításáról, a másik ötlet pedig azt taglalta, hogy a már említett kisebb részre is ráférne a felújítás: a pinpong asztalos felület felújítása, a zöld területek rekultivációja, és közösségi célú pihenő és beszélgető helyek kialakítása zajlik éppen.

Mostanra a kisparki résznek a felújítása a befejező szakaszához közeledik, az utolsó simításokhoz pedig várják a csatlakozását a környékbelieknek is, szeptemberben:

A közösségi események időpontjai:

  • Ültessünk együtt! 2023. szeptember 7. 17.00
  • Fess velünk aszfaltot! 2023. szeptember 14. 17.00

A szükséges anyagokat, eszközöket a szervezők biztosítják, nektek csak a lelkesedést kell hozni. Fontos, hogy mindkét eseményre koszolható ruhában gyertek, a festésre inkább olyanban, amiért egyáltalán nem kár.