STÍLUS

Európa legjobbjai közé sorolták: újabb helyszíneken érhető el a MOL Bubi


A nemzetközi közlekedési szakemberek figyelmét és elismerését is elnyerte a főváros népszerű közbringa-szolgáltatása, ami közben 200 új biciklivel bővült.

A Budapesti Közlekedési Központ – az ügyfelek visszajelzései alapján – folyamatosan fejleszti a MOL Bubi szolgáltatást. A legutóbbi, zuglói gyűjtőállomások átadása után 200 vadonatúj kerékpárral bővül a rendszer. Az első példányok hétfő óta már az utcán vannak, napokon belül pedig összesen 196 gyűjtőállomáson, mintegy 2460 bringát használhatnak a Bubival közlekedők.

A XIV. kerületben az alábbi helyszíneken adták át a hat új gyűjtőállomást:

  • az Egressy út és a Stefánia út kereszteződésében,
  • a Stefánia út és a Thököly út kereszteződésében,
  • a Zugló vasútállomásnál,
  • a Kacsóh Pongrác úton,
  • a Papp László Budapest Sportarénánál
  • és a Reiner Frigyes parkban.

A BKK negyedik alkalommal bővítette a MOL Bubi hálózatát: az imént felsorolt zuglói átadást megelőzően a VI. és a VIII. kerületben, a Városligetben, valamint Óbudán történt hasonló fejlesztés.

Nemzetközi siker

A rendszer két évvel ezelőtti újraindulása óta a MOL Bubi flottája már közel a duplájára nőtt, az elmúlt évben pedig bizonyította azt is, hogy minden évszakban képes új rekordokra: a legutóbbi téli hónapokban a MOL Bubi havi és átlagos napi használata a korábbi hasonló időszakhoz képest 60-70 százalékkal emelkedett, és a növekedés még az esős tavasz ellenére sem állt le. 2 év alatt több mint 5 millió utazás valósult meg, a siker pedig nem csak itthon, hanem nemzetközi szinten is látható.

width=4000
Kép: Pelikán János/Képszerkesztőség

Június 14-én ugyanis belga szakemberek érkeztek Budapestre, akik a brüsszeli közbringa-szolgáltatás fejlesztéséhez a magyar fővárosban tanulmányozták a MOL Bubit.

A nemzetközi figyelem egyben komoly szakmai elismerést is jelent, ugyanis a külföldi szakemberek 85 nagyváros közül választották ki a szakmai szempontból legjobb öt várost, és Madrid, Párizs, Marseille, Antwerpen és Gent mellett Budapesten is megvizsgálják a kerékpár-megosztó szolgáltatást. A szakmai szempontok mellett a belga delegáció számára azért is fontos a MOL Bubi tanulmányozása, mert Budapesten Brüsszelhez hasonló domborzati viszonyok mellett lehet kerékpározni.

(Kiemelt kép: Pelikán János/Képszerkesztőség)