KULTÚRA

Óriásbábok lepték el az Andrássyt - Videó


Ötméteres spanyol Achillesz báb jelent meg az Andrássyn. Kacsintott, és mint egy robot darabosan sétálni kezdett a kíváncsi közönség között. Bábfesztivál kezdődött Budapesten.

Zenés vonulás és interaktív előadás volt a Budapest Bábszínház épülete előtt május 6-án szombaton az Abstract – I. Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál nyitórendezvényén.
Szombat délután lezárták az Andrássy utat, a bábszínház pedig kitárta kapuit és óriásbábok lepték el a főutat.

A LA FAM spanyol társulat egy különleges, ötméteres, "robotikus" Achillesz bábbal érkezett a felvonulásra, melyhez a Budapest Bábszínház Helló, Héraklész! című előadásának
óriásbábjai is csatlakoztak.

@enbudapestem Óriásbábok vonultak szombat délután az Andrássyn Részletek az Énbudapestem.hu-n! #budapest #andrássy #vonulás #bábszínház #lafam #karnevál #utcabál #fy #fyp #foryou #viral #viralvideo #magyartiktok ♬ Edit Phonk (Slowed) - Bgnzinho

A bábukkal a Hősök terétől a Vörösmarty utcáig vonultak. A szombati nyitónap az AbstractTalks szakmai konferenciával indult és a Carson Coma akusztikus koncertjével zárult a Budapest Bábszínház Nagyszínpadán.

A Bábfesztivál május 6-tól 19-ig tart és a Budapest 150 programsorozat keretén belül valósult meg. A hiánypótló fesztiválra a szakma nagyjai fogadták el a meghívást, mint például Duda Paiva holland bábművész, Stephen Mottram Angliából, vagy a dél-afrikai származású Janni Younge.

Vendégül látnak előadásokat többek között Franciaországból, Lengyelországból, Spanyolországból, Mexikóból és a határon túlról is. Fiatal, pályakezdő bábművészek is bemutatkoznak a budapesti közönségnek: a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magiszteri másodéves bábművészet szak hallgatói is meghívást kaptak egy vizsgaelőadásukkal.