STÍLUS

Videó! Graffiti falat adtak át Óbudán, egész hétvégén várják az érdeklődőket


A Gázgyárnál átadásra került az ország legújabb legálfala, amit közel 40 meghívott vagy nevezés útján beválogatott hazai, valamint külföldről érkező graffitiművész fog két napon keresztül felavatni.

A Gázgyár utcai rendezvény ingyenesen látogatható egész hétvégén, az élőfestés mellett pedig zenés és táncos programokkal is várják az érdeklődőket, illetve a fiatalabb generációk számára festő workshoppal is készülnek a szervezők, de van lehetőség hosszabban piknikezni vagy csak egy finomat enni.

A rendezvény nyitónapján részt vett Kiss László, Óbuda polgármestere is, aki megtekintette a készülőfélben lévő alkotásokat.

Magyarországon a graffiti modern formája nem sokkal a rendszerváltás után jelent meg, amikor megalakultak a PNC, illetve a GRW nevű csoportok Budapesten.

Akkoriban az emberek többsége leginkább rongálásként tekintett a falak és vonatok firkálására, ám a jelenség elterjedése automatikusan hozta magával a növekvő népszerűséget is. A graffiti történetéről és arról, hogy a rongálásnak hitt jelenség hogyan lett a kortárs képzőművészet része, itt olvashattok bővebben.

A mostani projekt egyébként Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából, a Közösségi Költségvetés nyertes fejlesztéseként a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében valósul meg – olvasható a rendezvény meghívójában.

@enbudapestem Érdemes kilátogatni hétvégén Óbudára! #budapest #óbuda #graffiti #művészet #art #streetart #fy #fyp #fyphun #enbudapestem #tavaszifesztival #viral #viraltiktok ♬ Shimmering Graffiti - DJ BAI