FRISS

Európa legjobb légikikötője lett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér


Az egyik legrangosabb elismerésről az utasok szavaztak, a budapesti reptér a 15-25 milliós utasforgalmi kategóriában győzött.

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International) minden évben világszerte 400 nemzetközi repülőtér szolgáltatásainak minőségét méri fel. Ez alapján tavaly kimagasló eredményt ért el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. Az utasok általános elégedettségi szintje egész évben ötös skálán 4 pontot meghaladó értéken állt, és jelentősen magasabb volt, mint a legforgalmasabb 2019-es évben. Ezzel a 15-25 milliós utasforgalmi kategóriában Európa legjobb légikikötője lett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. Ez az egyik legrangosabb elismerés, amit repülőtér kaphat – közölte hétfőn a Budapest Airport az MTI-vel.

A közleményben kiemelték: a Budapest Airport által az elmúlt 4 évben végzett fejlesztések értéke 2022 év végére elérte a 90 milliárd forintot, 2023 tavaszára pedig a 100 milliárdot is meghaladja majd. A fejlesztések között kapacitásbővítő, infrastrukturális, fenntarthatósági és egyéb, utasélményt növelő beruházások is találhatók.

Felidézték azt is, hogy a Budapest Airport tavaly zsinórban kilencedszer nyerte el a Skytrax Kelet-Európa legjobb repülőtere díját, az utóbbi évek fejlesztései nyomán pedig a repülőtér a Családbarát Hely tanúsító védjegyet is megkapta. Tavaly rangos elismerésben részesült a cargo üzletág is, amikor elnyerte az Air Cargo News Awards Az év cargo repülőtere díját, lekörözve Szingapúrt, Brüsszelt és Liége-t.

(Kiemelt kép: bud.hu)