FRISS

Mostantól figyeli a rendőrség az újpesti illegális gyorsulási versenyeket


Megvizsgálták, miként tudnak térfigyelő kamerákat kihelyezni Újpesten az Óceánárok utcába, miután újabb felvétel került elő illegális gyorsulási versenyről.

„Eddig műszakilag nem volt lehetséges, hogy az Óceánárok utcát, illetve az Ipari Park utcát a kamerarendszer tudja figyelni, most azt kell megvizsgálni, hogy amennyiben az áramot meg tudjuk oldani, akkor tavasztól térfigyelő kamera fogja figyelni az érintett területeket. Továbbá a Rex Kutyaotthonnál a járdára is kihelyezünk egy térfigyelő kamerát, amely az útnak azt a szakaszát tudja folyamatosan nyomon követni. Ez a Rexnek is nagy segítség, hiszen így az illegálisan kihelyezett kutyák és macskák kirakóit is be lehet azonosítani” – számolt be Czigler László közbiztonságért és rendészetért felelős alpolgármester az Újpest Médiának.

Ha a berendezések csatlakoznak az újpesti térfigyelőkamera-rendszerhez, az innen érkező képeket a nap 24 órájában két rendőr figyeli majd, akik risztani tudják a kollégáikat. A felvételeket továbbá 30 napon keresztül tárolják, az éjszakai képeken is tökéletesen látszódnak az arcok és a rendszámtáblák. A felvételek alapján eljárást lehet indítani.

Fotó: freepik.com