KÖZÉLET

Célegyenesben a Határ úti metróaluljáró korszerűsítése


Az M3-as metró Határ úti állomásán elkezdődött a műszaki átadás-átvétel, ezalatt még kisebb helyszíni munkák történhetnek, de még a tavasszal a birtokukba vehetik a megújult és akadálymentes aluljárót a budapestiek.

Végéhez közeledik a Határ úti gyalogos-aluljáró felújítása, és elkezdődött a műszaki átadás-átvétel folyamata – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A Határ út metróállomáshoz kapcsolódó aluljáró akadálymentesítése során nemcsak új liftek épültek a felszín és az aluljárószint között, és megújultak a lépcsők, illetve az aluljáró burkolatai, hanem átépítették a teljes üzemi teret, és korszerűsítették a víziközművet, a csatornahálózatot, valamint az elektromosenergia-ellátást is.

BKK
Aluljáró látványterve Kép: BKK
 

A BKK szakemberei, a műszaki ellenőrök, a leendő kezelő, illetve üzemeltető cégek alaposan átnézik a területet, és ha szükséges, javításokat kérnek. Az ellenőrzés során ugyanis lehetnek kisebb helyszíni munkák, amelyeket a kivitelező úgy hajt végre, hogy minél kevésbé akadályozza a közlekedőket.

A munkák idejére az Üllői úton kialakított ideiglenes gyalogos-átkelőhelyet nagyon kedvezően fogadták az arra közlekedők, ezért megmarad.

A BKK közleményében azt ígéri, a gyalogos-aluljáró teljes kivitelezése még tavasszal, a szerződés szerinti határidőben befejeződik.

(Kiemelt kép: Határ úti metrómegálló/BKK)