VÁLASZTÁS 2024

Pintér Sándor lemondását és a kormány távozását követelték Magyar Péterék tüntetésén – képgaléria


A magyar gyermekvédelem állapota és a bicskei, illetve egy nemrég történt budapesti gyermekbántalmazási ügy miatt szervezték a tüntetést. Kék szalaggal vonták körbe a Belügyminisztérium épületét.

Tüntetést szerevezett Magyar Péter, a Tisza Párt európai parlamenti listavezetője a gyermekvédelem állapota miatt a Belügyminisztérium épületéhez pénteken kora estére.

A tüntetésen követelték a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását.

Magyar Péter beszédében kitért rá, hogy gyorsabb hatósági reagálásra, megfelelő finanszírozásra és elrettentő erejű intézkedésekre hívta fel az összegyűlt tömeg figyelmét, valamint maga is követelte, hogy Orbán Viktor és Pintér Sándor is vállalja ezek hiányáért a felelősséget, és hogy mondjanak le.

A tüntetés végén a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány munkájára azzal hívták fel a figyelmet, hogy fáklyák kíséretében kék szalaggal vonták körbe a Belügyminisztérium épületét.

Helyszíni riportunkat szombaton reggel olvashatják, addig nézzék meg kollégánk, Merész Márton képeit a tüntetésről: