KÖZÉLET

Nyílt nap lesz az Illatos úti ebtelepen


Az örökbefogadás népszerűsítésére nyílt napot tartanak a FÖRI Állatvédelmi Őrszolgálat telepén május 18-án 10 és 14 óra között, ahol azonnal örökbe is fogadhatod jövőbeni kedvencedet: egy kutyát vagy egy macskát.

„Nagyon ragaszkodó vagyok. A városi parkban találtak. Fáradtan vártam valakire, aki megsimogat. Nagyon hálás kutya vagyok, ha befogadsz a legjobb barátod leszek” – olvasható az Ebtelep oldalán az egyik hazavihető kiskutya mellett.

Az Illatos úton jelenleg 129 kutya és 12 macska várja új, szerető gazdáját.

A nyíltnapon a telep teljes területét megnyitják az érdeklődők előtt, és lehetőségetek biztosítanak a telep állatgondozóival, valamint állatorvosaival beszélgetni és tanácsot kérni. Sőt, aki aznap fogad örökbe, de nem autóval érkezik a helyszínre, annak fuvart biztosítanak Budapest területén új házi kedvencével együtt.

Illatos
Kép: Ruzsa Rania/Főváros

Az oldalon felhívják a figyelmet, hogy előzetes bejelentkezés nem szükséges, az örökbefogadáshoz azonban személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges, valamint az örökbefogadás díját ez alkalommal is rendezni kell.

Az örökbefogadható állatok listáját ide kattintva nézheted meg.

Tavaly az ÉnBudapestem is ellátogatott a telepre, akkor hazai hírességek buzdítottak az örökbefogadásra, a telep véges befogadóképessége miatt. Elsők között Kovács Patrícia színésznő és Rónai Egon műsorvezető álltak a kezdeményezés mellé, akik saját történeteik révén kampányoltak a felelős állattartás és az örökbefogadás mellett.

 

Dr. Kozma Tamás a telep főállatorvosa elárulta lapunknak, valamennyi hozzájuk kerülő állatot nem csak védőoltásokkal és mikrochippel látnak el, de szűrővizsgálatokat is végeznek rajtuk, ivartalanítják őket, ezzel is biztosítva, hogy aki tőlük fogad örökbe egészséges társat kapjon. Kozma Tamás hozzátette: Azt büszkén és örömmel mondhatjuk, hogy több mint kilenc éve egyetlen állatot sem kellett nálunk helyhiány miatt elaltatni. Ez a jövőben sem lesz másképp.