FRISS

Szobrot kap Gábor Zsazsa Budapesten


Ez a bejegyzés egy közvetítés része.

Tovább a közvetítéshez

Életnagyságú bronzszobrot állítanak a magyar származású filmcsillagnak a II. kerületben, az átadás várhatóan februárban lesz.

Az RTL Híradó számolt be róla, hogy Gábor Zsazsa magyar származású hollywoodi híresség özvegye, Fréderic von Anhalt német üzletember életnagyságú szobrot állíttat Budapesten, 2016-ban elhunyt feleségének.

A színésznő összesen kilencszer házasodott, de állítólag a szerelem csak 65 éves korában, Fréderic von Anhalt személyében talált rá, akivel mintegy 30 éven keresztül voltak együtt. A német üzletember ezt nyilatkozta az RTL-nek a szoborral kapcsolatban: „Megérdemli, mert ismertté tette Magyarországot Amerikában és mert anyagilag is rengeteget támogatta magyarokat. Szeretném ha látnák a mai fiatalok, hogy mire volt képes: elérte az amerikai álmot, amit talán a mostani fiatalok is elérhetnek".

-
Egy filmbemutatón 1962-ben Kép: Wikipedia

 

A szobor a II. kerületben kap majd helyet, Őrsi Gergely polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: „Zsazsa családjának ékszerüzlete volt a kerületben, családja leszármazottjai pedig a mai napig itt élnek”.

A szobor elkészülte már az utolsó fázisban van, várhatóan februárban avatják fel. Babus János szobrászművész az alkotással kapcsolatban elmondta hogy,

nem a hírességet, hanem Zsazsa emberi énjét próbálta megformázni.

A művésznő életéről a tervek szerint hamarosan film és sorozat is készül.

(Borítókép: Gábor Zsazsa 1955-ben; Kép: Wikipedia)