FRISS

Nemzeti gyásznap: zászlófelvonás, emlékkoncert, forgalmi korlátozások


Szombaton félárbócra engedik Magyarország lobogóját a Kossuth téren, kora este pedig emlékkoncert lesz a Szent István-bazilikában. Az ünnepségek idején forgalmi változásokra lehet számítani.

A Nemzeti Gyász Emléknapján, november 4-én, szombaton megemlékezést tartanak a Kossuth Lajos téren és a Szent István-bazilikánál, ezért a 2-es, 2B és 23-as villamosok aznap tíz óráig a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között nem közlekednek - közölte a BKK. 

A kormány honlapja szerint aznap reggel kilenckor engedik félárbócra a Kossuth téren Magyarország lobogóját.

Ezért a 2-es, 2B és 23-as villamosok az első járatindulástól tíz óráig csak a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között járnak, az Országház, látogatóközpont és a Jászai Mari tér megállót nem érintik.

A Kossuth Lajos térnél a villamosra a Széchenyi rakparton lévő megállóban lehet felszállni. A Kossuth Lajos tér és a Szent István körút között a 15-ös autóbusszal lehet utazni.

A BKK közölte, a bazilikában tartandó ünnepi megemlékezés miatt a 9-es autóbuszok és a 72-es trolibuszok 16 órától 19 óráig a Deák Ferenc tér felé nem állnak meg a Szent István-bazilika megállóhelyen.

A bazilikában este fél hattól emlékkoncertet rendeznek, Ludwig van Beethoven: C-dúr „kismartoni” mise Op. 86 lesz műsoron a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Magyar Rádió Énekkara előadásában.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)