KULTÚRA

Deadpool, Darth Vader(ek) és Totally Spies - Velük találkoztunk az őszi MondoConon


Deadpool, Darth Vader és Totally Spies – idén ősszel ismét megrendezésre került a japán kultúra, az anime, a manga, és a cosplay szerelmeseinek rendezvénye, a MondoCon, ahol a beöltözött cosplayesek önmagukban élményt nyújtanak a laikus érdeklődők számára.

Az október 14-15-i hétvégén rengeteg program közül választhattak az érdeklődők. A Hungexpo területén az előadások és beszélgetések, a zenés és táncos programok mellett asztali játékok, cosplay, interaktív és gamer programok is várták a sci-fi és az ázsiai világ rajongóit.

A Nagyszínpadon egész nap AMV-verseny, anime és film vetítés, kerekasztal, este pedig koncert volt. Az Őszi MondoCon japán sztárfellépője MION, a díjnyertes japán dalszerző és szövegíró volt szombaton.

Az Előadó színpadon mindkét nap olyan beszélgetéseken vehettek részt az érdeklődők, mint például „Az erdő szerepe a japán kultúrában”, „Dél-Korea katonai diktatúrá(k)ban”, vagy éppen a „Vámpírábrázolások a popkultúrában”.

Az Interaktív zónában különböző kreatív workshopokban próbálhatták ki magukat a fiatalok: volt Halloween-i dekor készítés, tökfaragó verseny, boszorkányos Spell jar készítő-, kitűző vagy éppen fülgyűrű készítő workshop.

K-pop táncoktatásra, Japán legyezőtánc tanulásra és teaszertartásra a Con Arénában volt lehetőség, de számos konzoljáték kipróbálása és karaoki verseny is volt az idén is hatalmas érdeklődésnek örvendő MondoConon.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)