KULTÚRA

Koncert, játszótér, stand-up és kiállítás a föld alatt? – jön a metrófesztivál a felújított 3-as vonalán


Az ultramenő új metróállomásokon most egészen különleges eseményekkel ünnepelhetjük a pótlóbuszozás végét, az átadott új vonalat és persze a 150 éves Budapestet. Íme a részletes program.

Galériás, csilláros, kortárs dizájnnal kibélelt helyen bulizni a NEO-ra vagy Jazzbois-ra? Csak gyere el a Nagyvárad térre a június 15-én, a metrófesztivál alatt! Kipróbálni milyen egy aluljáró-játszótér a Kálvinon? Meghallgatni, hogyan szól a Soharóza a Nyugati téren? A válasz: irány a metrófesztivál!

Annyira menők lettek a 3-as metró felújított állomásai, hogy a mindennapi rohanásban is meg-megállunk megnézni egy-egy új részletüket... És most június 15-16-i hétvégén egy egész minifesztivállal hat állomáson több tucat programmal egy új arcukat ismerhetjük meg. 

Az M3-as, azaz a “kék” metró vonalán a Nagyvárad tér, a Corvin-negyed, a Kálvin tér, a Deák Ferenc tér, az Arany János utca, a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér megújult megállóiban számíthattok egész hétvégén át szokatlan és különleges élményekre és eseményekre. Csak átszállni jöttél a buszra? Garantáltan maradni fogsz.

A program:

  • Nagyvárad tér – NEO, Jazzbois, Galactic Jackson, Stinky Bugs, Lelle, Quixotic
  • Corvin-negyed – Metroast metrókibeszélő közvígjáték, a Stand-up Budapest műsora
  • Kálvin tér – aluljáró-játszótér és gyorscsúszda
  • Deák Ferenc tér – A RadioCafé élő rádióműsora és a Nemadomfel alapítvány kávézója
  • Arany János utca – Független színházak produkciója, színpadon a Momentán Társulat és a Baltazár színház
  • Nyugati Pályaudvar – A Soharóza, a Budapest Ballet Grand Prix műsora és Barabás Lőrinc
  • Lehel tér – Metrótörténeti kiállítás, bárzongoristák