KULTÚRA

Ön dönt! Megújul a margitszigeti szökőkút zenei programja – Szavazzon!


A budapestiek dönthetik el, hogy mely dalok szóljanak, és melyek ne szóljanak a margitszigeti szökőkút műsorán. A szavazás március 12-ig tart.

A margitszigeti szökőkút és annak zenei programja a főváros egyik legnépszerűbb ingyenes turisztikai látványossága: május és október között tömegek várják a helyszínen, hogy minden egész órában megszólaljon a zene és az arra komponált egyedi vízi műsor, amely sötétedés után fény- és filmvetítéssel is kiegészül. A zenéhez kapcsolódó vízi látványt 155 fúvóka egyedileg hozza létre.

Most a látványosság Budapest 150. születésnapja alkalmából megújul: a könnyűzenei program vérfrissítésen esik át.

A megújulásnak részesei lehetnek a budapestiek is: társadalmi egyeztetés előzi meg a szökőkút új zenei programjának kialakítását, és a fővárosiak dönthetik el, milyen dalok szóljanak, és milyen dalok ne szóljanak a Margitszigeten. 

A szavazási listára – a kivitelezővel egyeztetve – olyan dalok kerülhettek fel, amelyekhez látványos vízkép programozható. A zenei programba a 8 legtöbb szavazatot kapott dal kerül be.

A szavazás eredménye alapján a megszavazott zenékre a BKM FŐKERT együttműködő partnere, a Ganz Hydro kft. hozza majd létre a vízjátékot, amit május 6-tól lehet megnézni.

Ha kíváncsi a szavazás eredményére, iratkozzon fel a Fővárosi Önkormányzat hírlevelére.  

A szavazás március 12-ig tart.

Frissítés:

A SZAVAZÁS LEZÁRULT. TÖBB SZAVAZATOT MÁR NEM TUDUNK ELFOGADNI!

(Kiemelt kép: FŐKERT)