Mi Budapestünk

Pünkösdi Királyság

Május 16-án Pünkösdi Királyság címmel családi napot rendezett a Tabánban a BVA és a Fonó.

Pünkösd hétfőn egész napos, ingyenes családi és gyermekprogramokkal várták az érdeklődőket a Tabán Parkban, a Mesemúzeumban és a Meseműhelyben. Koncertek, tánc- és bábelőadások, májusfaállítás, kézműves foglalkozások, pünkösdi király- és királynéválasztás, Fölszállott a páva Gála, családi társasjáték – néhány program a színes kínálatból.

2016_05_16_132

A BVA és a FONÓ társszervezésében megvalósuló Pünkösdi Királyság kiemelt támogatója Budapest Főváros Önkormányzata volt. „Nem szabad elfelejtenünk, hogy milyen fontosak és tudatformálóak azok az értékek, amelyeket a mesék, a mondák és a hagyományok közvetítenek gyermekeink számára. A pünkösdi időszak remek alkalom arra, hogy kimozduljunk és átszellemüljünk, ennek jó terepe a Pünkösdi Királyság is. Bizonyos szempontból hiánypótló rendezvényről is beszélünk, mert Budapesten kevés ilyen, a gyermekeket és a családokat megcélzó, a múlt értékeire építő rendezvény van. Külön elismerésre méltó a szervezők szándéka, amikor ma számos vigadozó népszokás kihalóban van.” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes.

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria is kiköltözött Pünkösd alkalmával a Tabánba, ahol a hagyomány kicsit újragondolt elemeivel várták az érdeklődőket. A vállalkozó kedvűek készíthettek papírvirágokból koszorút, próbára tehették ügyességüket és rímfaragó képességüket, mindezt pedig a fotófalnál is megörökíthették. A Mesemúzeumban pedig 7próbát teljesíthettek a családok a Magyar tündérmese világa című kiállítás keretén belül. A sikeres teljesítésért a gyerekek saját arcképükkel válhattak királlyá vagy királynévá, amelyet ajándékba haza is vihettek.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK ÖSSZES

Kapcsolódó cikkek