Hallgass, olvasó! Margó.fm hangoskönyv | Kategória: Gondolkodó Budapest

Kortárs magyar irodalmat népszerűsítő mobilalkalmazás készült a Fővárosi Önkormányzat, a BVA és a Margó Irodalmi Fesztivál együttműködésében.

A BVA és a Margó Irodalmi Fesztivál 2015. decemberében közösen útjára bocsátották azt a telefonos hangoskönyv applikációt, amelyen ismert, mai írók – Dragomán György, Grecsó Krisztián, Tóth Krisztina, Bereményi Géza vagy Lackfi János – egy-egy művét olvassák fel olyan népszerű, javarészt budapesti színházak színészei, mint Básti Juli, Kautzky Armand, Csuja Imre, Kern András, Máté Gábor vagy Mácsai Pál.

Az ingyenesen letölthető Hallgass, olvasó! telefonos alkalmazást a Deák téri Földalatti Vasút Múzeumban mutatták be, mely helyszín szimbolizálja a múlt és jelen kapcsolatát, egyúttal felhívja a figyelmet az utazás közbeni kultúra fogyasztás fontosságára. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester-helyettes az eseményen elmondta: „Olyan világban élünk, ahol a tudás, az információ jelentősége egyre növekszik, így fontos felhívni a figyelmet a kortárs magyar irodalom remekein keresztül is a digitális irodalom fontosságára.” Ezért is állt az alkalmazás mellé a Főváros, hogy a kultúrát népszerűsítő kampányát digitális területen is kiterjessze, és a komoly irodalom minden korosztály számára elérhetővé váljon.

_DSC1252

„A magyar irodalom sokféle, izgalmas és rólunk szól, szeretnénk a karácsonyi időszakban közlekedők számára ezt bizonyítani” – állítják a Budapestet immár ötödik éve, nyaranta irodalmi programokkal átszövő Margó Irodalmi Fesztivál szervezői. Állításukat igazolja, hogy a Margó egyre népszerűbb. A szervezők úgy gondolják, kiemelten fontos, hogy a fesztiválon túl, az év többi napján is könnyen elérhetőek legyenek a hazai kortárs írók művei. A mobil alkalmazás folyamatosan frissül, így újabb novellák és költemények kerülnek fókuszba annak, aki a Hallgass, olvasó!-val utazik!

Az ingyenes, Margó.fm néven futó alkalmazás folyamatosan friss tartalommal bővül. iOS és Android rendszerű készülékeken egyaránt elérhető.