Zajcsökkentés

A forgalomcsillapítási mintaprojektekkel számos sűrűn lakott területen csökkentettük a közúti forgalomból származó zajterhelést. 1 kilométer hosszan új védőfalat építettünk az M3-as autópálya mentén és 200 ingatlan nyílászáró cseréjét is a főváros végeztette el.

Sikerült lényegesen csökkentenünk a Margitszigeti szórakozóhelyekhez és a Sziget Fesztiválhoz kapcsolódó zajproblémákat: a 2022-ben alkalmazott új, partnerségen alapuló hatósági feladatellátás eredményeképp a margitszigeti működéssel kapcsolatos lakossági zajpanaszok a 2022. április-szeptemberi időszakban gyakorlatilag megszűntek, szemben a korábbi évek nagyszámú panaszaival. Hasonló módon a Sziget Fesztivált működtető szervezettel kötött hatósági szerződés új szempontjainak eredményeképpen, 3 évtized után idén először nem volt érdemi zajprobléma, mindösszesen egyetlen erre vonatkozó lakossági zajpanasz érkezett.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér által okozott zajterhelés csökkentésére szakmai ajánlást készítünk a légiforgalomért felelős miniszter számára.