Szűrővizsgálatok 1 héten belül

A daganatos megbetegedések gyorsabb szűrésének érdekében jelentősen bővítettük a budapesti lakosok számára elérhető CT- és MR-vizsgálatok számát és jelentősen lerövidítettük a várakozási időt. A daganat gyanús megbetegedések esetében szakorvosi beutalás esetén 1 héten belül kell CT, MR időpontot adni a betegnek, és a vizsgálatot elvégezni, majd a vizsgálattól számított 3 napon belül a leletezésnek is meg kell történnie. A gyors ellátás érdekében jelenleg 5 szolgáltatóval van e célra szerződésünk, az igénybevétel Budapesten belüli lakcímmel történhet, a beteg igényei szerint vagy a gyorsabb ellátás érdekében kerületen kívülre is történhet a beutalás.
Az általunk kiharcolt Egészséges Budapest Program többletforrásaiból évi átlag 2 milliárd forintot különítettünk el erre a célra, 2020 óta több, mint 4000 CT és és közel 2500 MR vizsgálat történhetett már meg ebből a forrásból.
A programnak köszönhetően a járványhelyzet enyhülése nyomán a következő időszakban jelentősen növekedni tud majd a nem sürgősségi jellegű CT és MR vizsgálatok száma is.