Budapest a tiéd is!

Olyan várost szeretnénk, ahol mindenki otthon érzi magát, ahol az utcák, terek egyszerre szolgálják ki a városlakók legkülönbözőbb igényeit.

Mert ugyanaz az utca egyikünknek otthon, másikunknak munkahely. A harmadik közben enni és inni jár ide, a negyedik látogatóba érkezik, az ötödik minden nap keresztülbiciklizik rajta, a hatodik meg csak parkolni szokott itt.

Milyen Budapestet szeretnénk?

Hírek

Vadvirágos rétek Budapesten

A Várhegytől Nagytétényig, összesen 22 helyszínen, 28 hektárnyi területen fog új vadvirágos rétek kialakításába a Főváros.

Megújul a Blaha Lujza tér

Ötvenöt év után új, igényes karaktert kap Budapest egyik legforgalmasabb csomópontja, találkozóhelye, a Blaha Lujza tér.

Tíz éves a BKK

Napra pontosan egy évtizeddel ezelőtt, 2010. november 16-án jegyezte be a cégbíróság a Budapesti Közlekedési Központot.

Tabán park: az új sikertörténet

Megtörtént a Tabán Szabaidőpark – leánykori nevén Tabán közpark – felújítása, a Főkert és a helyi civilek példás együttműködése kellett hozzá. – Rab László írása

Mi változzon a Budafoki úton?

A cél, hogy élhető és élő út jöjjön létre, ahol a széles járdán egymás mellett sétálhatnak az emberek, az utat árnyékot adó fák szegélyezik.

Sziget a Blahán

Csak pár fokkal kell mérsékelni a kinti nagy meleget, akkor érjük el vele a legjobb hatást.

Segít Óbudának az új forgalmi rend?

Az eddigi 60 helyett 50 km/h-val lehet maximum haladni a Szentendrei út elején és a Vörösvári úton. Ez érdemben nem befolyásolja az eljutási időket, de…

A Bakáts tér felszabadítása

„Kár lenne folytatni azt az évtizedes rossz hagyományt, mely kimerült abban, hogy a parkolóhelyek után koslató autók céltalan keringőzésbe kezdjenek, abban bízva, hátha szerencséjük lesz”…

A budapesti Duna: élőhely

Ha bárki azt a feladatot kapja, hogy rajzolja le Budapestet, biztos, hogy a város határai mellett a Duna berajzolása lesz az első lépés.

Klösz György rakpartja

Klösz György a századfordulós Budapest életének legfontosabb megörökítője. Budapest Főváros Levéltárának és a Fortepannak köszönhetően Klösz másfél ezer képe évek óta mindenki számára szabadon elérhető…