STÍLUS

Többszörös milliomos lett a BudapestGO, és még újdonságokkal is szolgál


Május elején újabb rekord születetett: már több mint 5 millióan töltötték le a Budapesti Közlekedési Központ népszerű applikációját, a BudapestGO-t, de hónapról hónapra nő a regisztráltak száma is.

„Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a BudapestGO" – adta hírül a BKK. A társaság díjnyertes applikációja áprilisban minden eddiginél több, 1,4 millió aktív felhasználót – aki legalább egyszer használta az alkalmazást – vonzott, összesen pedig több mint 5 millió töltötték le. A BKK  közleménye szerint hétköznaponként jellemzően 270 ezer, míg hétvégén 170-200 ezer ügyfélnek lesz „digitális útitársa” a BudapestGO, hetente átlagosan 30-40 ezer újabb telefonra töltik le az applikációt. Emellett havonta összesen akár 4 millió útvonaltervezés is segítheti a közösségi közlekedést használókat.

A társaság szerint mindez nem csak annak köszönhető, hogy a BudapestGO egyszerű és gyors jegy-, valamint bérletvásárlási lehetőséget biztosít.

Egy olyan digitális szolgáltatásról van szó, amellyel egyetlen felületen lehet integrált utazást tervezni nemcsak a BKK, hanem a MÁV és a VOLÁNBUSZ járataira történő átszállásokkal is

– fogalmaz a közlemény, hozzátéve, hogy az agglomerációs vagy távolsági utazások tervezése április végétől egy új fejlesztésnek köszönhetően még egyszerűbbé váltak; a BudapestGO felhasználói már valós időben, a járatok teljes vonalán nyomon követhetik, hogy hol jár az a Budapestet is érintő MÁV-vonat, amellyel utazni szeretnének, de még több VOLÁNBUSZ-járat is bekerült az applikációba.

Az alkalmazás azért is jó választás, mert egyetlen felületen biztosítja az összes, új tarifarendszerben bevezetett bérlettípust, tehát a vármegye-, valamint az országbérletek, és ezek kedvezményes változatai is elérhetők a BudapestGO-ban – szögezi le a BKK közleménye.

A társaság áprilisban olyan újítással is jelentkezett a Budapesti Közlekedési Központ, amely elérhetővé teszi a 10 darabos gyűjtőjegy megvásárlását a BudapestGO-ban. A BKK tapasztalatai szerint az utasok körében hamar népszerű lett az új termék, amit bizonyítják a társaság értékesítési adatai is bizonyítanak: a bevezetés után két hét alatt több mint 10 ezer tömböt adott el a BKK, összesen pedig minden ötödik gyűjtőjegyet digitálisan vásároltak ez idő alatt.

A jövőben a 10 darabos gyűjtőjegy mellett más fejlesztésekkel várhatók a Budapest GO-ban. Többek között olyan újdonságokat vezetnek be, mint a jegyeim a térképen funkció (amellyel útvonaltervezés közben egy kattintással lehet majd jegyet érvényesíteni, vagy felmutatni), vagy a sötét megjelenítési mód, de még részletesebb járatinformációkat is (például elsőajtós felszállásra, kerékpárszállításra vagy díjtermékekre vonatkozóan) jelez majd az alkalmazás. A BKK azt ígéri, hogy a forgalmi változások és a megállóhelyi menetrendek még egyszerűbben és kényelmesebben lesznek követhetők az applikációban.

(Kiemelt kép: Nyírő Simon/BKK)