KULTÚRA

Nemzetközi nagyvállalatokkal és hazai egyetemekkel bővült a Budapest Global


A nonprofit egyesület egyhangúan fogadta el a VISA Europe Hungary, a Colliers Magyarország, a Microsoft Magyarország, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem felvételi kérelmét.

A Budapest Global egy 2022 óta működő független, nonprofit egyesület, mely egyesíti az üzleti élet vezető vállalatainak, vállalkozóinak, tudásközpontjainak, egyetemeinek, kulturális intézeteinek, civil szereplőinek, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának törekvéseit, szaktudását és erőforrásait. A céljuk, hogy Budapest egy élhetőbb, modernebb, befogadóbb, globálisan összekapcsolt, versenyképesebb várossá váljon.

Az Egyesület legutóbbi, április 18-i közgyűlése egyhangúan fogadta el az új tagok felvételi kérelmét, ezzel az Elnökség tagja lett a VISA Europe Hungary, a Budapest Global rendes tagja pedig a Colliers Magyarország és a Microsoft Magyarország lettek.

Budapest
Kép: Főváros

 

Új tagként köszönthetnek hármat a hazai és nemzetközi rangsorban is elismert budapesti egyetemek közül: A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) nemcsak az ország egyik legnagyobb foglalkoztatói, hanem innovátorai is, a városalakítás, a fenntartható városfejlesztés meghatározó szereplői és mostantól a Budapest Global tagjai.

A Budapest Global közleményében azt írja: a vállalatvezetők, az egyetemek elnöke, rektorai, dékénjai, tudományos főmunkatársai csatlakozásukkal a jövőformálás nélkülözhetetlen tudományos szakértelmét, tapasztalatát és nemzetközi kapcsolatrendszerüket adják. 

(Kiemelt kép: Ancsin Gábor / Képszerkesztőség)