STÍLUS

Fülemülék fülelése, odúles és más csodák


Madarakat lehet megfigyelni ismeretterjesztő séta közben, a Népligetben. Kukkolni és fényképezni szabad.

Itt a tavasz, a madarak is dalra fakadtak a parkokban, no de milyen fajokat hallhatunk, láthatunk? A FŐKERT zoológus kollégái márciusban a Gellért-hegyen és a Népligetben jártak, ahol még téli vendégeinkkel, a süvöltőkkel is találkoztak, de már a hangutánzás mesterei, a seregélyek is megérkeztek. A MME - Magyar Madártani Egyesület munkatársai is rendszeresen végigjárják a FŐKERT által kezelt zöldfelületeket és felmérik a területen jelenlévő állatfajokat, különös tekintettel a madarakra. Aki kellő türelemmel és figyelemmel a Népligetben jár-kel, Európa legkisebb madarát, a sárgafejű királykát is felfedezheti!

FŐKERT
Kép: FŐKERT

 

A FŐKERT és a MME együttműködéséből született Madárodúprogram 2020 óta tart, a parkokban és a természetvédelmi területeken több mint 1400 mesterséges fészkelőhelyet létesítettek, melyekben évről évre egyre több tojás és fióka fejlődik. A Tegyünk Együtt az élhető Népligetért bevonásával úgynevezett odúkukkoló programokat is szerveznek, amelyek exkluzív betekintést nyújtanak a fészkekbe és amelyekre bárki jelentkezhet.

FŐKERT
Kép: FŐKERT

 

Helyszín: Budapest, Népliget

Időpont: 2024. április 26. (péntek) 17:00

Találkozó: A Planetárium előtt

Program: MME szakemberei által vezetett séta a Népligetben, amely során meg lehet hallgatni a fülemüléket, és be lehet kukkantani az odútelepek néhány odújába is. Lehetőség lesz az odúban fészkelő madarak megtekintésére, fotózására. Könnyű sétára kell számítani, kényelmes cipő és öltözet ajánlott. Akinek van távcsöve, mindenképp hozza!

Az esemény részletei itt, de május 3-án a fülemülék fülelésének ismétlésére is van lehetőség, erről a részletek itt olvashatók.