KÖZÉLET

Közel 1400 ember keres munkát a Fővárosi Önkormányzatnál


A Budapesti Állásbörzén már az első napon megtelt jelentkezőkkel a második nap is, miközben a karriertanácsadások is teltházzal mentek.

Április 12-én és 13-án, múlt pénteken és szombaton rendezte meg a Fővárosi Önkormányzat a második Budapesti Állásbörzét a Biodómban.

16 óra alatt 1377 látogatót fogadtak a rendezvényen, de azt, hogy mennyi látogatót hívnak be állásinterjúra és/vagy vesznek fel, csak az utókövetés után lehet megmondani – közölte az Énbudapestemmel a Főpolgármesteri Hivatal.

width=4000
Kép: Pelikán János/Képszerkesztőség

 

Az álláskeresők a két nap során előadásokon vehettek részt, amiket többségében a munkáltatók, például a BKK és a BKV vagy a Fővárosi Csatornázási Művek vezetői tartottak. Ingyenes karrier- és önéletrajz-tanácsadás, valamint life coach is várta az érdeklődőket,

a jelentkezők száma pedig már az első napon betelt a második napra is.

Összesen 108-an vettek részt a 30 perces tanácsadásokon, ezek mellett munkajogi tanácsadóhoz is lehetett fordulni. Az önéletrajzokhoz fénykép készítésére is volt lehetőség.

2024.04.12.
Kép: Pelikán János/Képszerkesztőség

 

Az Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet húsmentes ételkóstolást tartott, ahol többek között a húsmentes húsgolyót és a szintén húsmentes csirkenuggetset lehetett megkóstolni.

A Fővárosi Önkormányzat intézményei, cégei összesen 27 ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

(Kiemelt kép: Pelikán János/Énbudapestem)