STÍLUS

Budapestre is megérkezett a csapolt Kofola


Az Énbudapestem elsőként próbálta ki a korsóba csapolt Kofolát, a hordók még aznap este kiürültek.

Csapavató teraszozás néven hirdette meg április 9-i eseményét a Gólya, ahol először lehetett kipróbálni a csapolt Kofolát Magyarországon. A Csehországban és Szlovákiában már-már nemzeti italnak számító üdítő üveges változatát időszakosan már lehetett kapni Budapesten, de a Gólyában azt ígérik, hogy az italkínálat állandó része lesz a csapolt Kofola.

Délután négy előtt elsőként álltam be a pulthoz, amit egy kofolás üvegnyitóval honoráltak. Az első tíz szerencsés kapott hasonlót, illetve az első tizenkét próbálkozó ihatott kofolás korsóból. Az arcokat elnézve söröspohárból is ugyanolyan finom volt, de mégiscsak így adja az igazi élményt. Ráadásul a csapolt változat gazdaságosabb és fenntarthatóbb az üveges, PET-palackos üdítőknél.

Érdemes volt időben érkezni, és nem csak a nyárias idő miatt. A Gólya közösségi oldalán azt írta, estére elfogyott a 250 liter különleges üdítő. Később jelentősen nagyobb mennyiséget rendelnek, és azt mondták, cukormentes változat is lesz.

Esztergomnak és Párkánynak is megvan a szépsége, de mostantól nem kell átsétálnunk a Mária Valéria hídon, hogy csapolt Kofolát igyunk. Nem lepődnénk meg, ha a sikert látva más budapesti vendéglátóhelyek itallapján is feltűnne a „csehszlovák kóla".

(Kiemelt kép: Vámosi Ágoston/Énbudapestem)