FRISS

Csőtörés: Ekkor állhat helyre a forgalom a Veres Péter úton


A Fővárosi Vízművek munkatársait kérdeztük a helyszínen a mélygarázsokat elárasztó csőtörés napján.

Három-öt nap múlva indulhat újra az autós és buszos közlekedés a Veres Péter út érintett szakaszán – tudta meg az Énbudapestem a Fővárosi Vízművek Veres Péter úton dolgozó munkatársától. A Fővárosi Vízművek hivatalos kommunikációs osztálya is megerősítette: hétvégén már járhatnak az autók az egyelőre lezárt szakaszon.

-
Kép: Vámosi Ágoston/Énbudapestem

 

Víznyomócső-törés történt hétfő reggel a X. és a XVI. kerület határánál, a Veres Péter úton. Az utat a X. kerületi Sárgarózsa utca és a XVI. kerületi Thököly út között teljes szélességében lezárták. A HÉV-közlekedés már hétfő délután helyreállt, de a 44-es, a 45-ös, a 176E és a 276E autóbusz terelve közlekedik. A buszok nem érintik az Egyenes utcai lakótelep, a Nagyicce és a Lándzsa utca megállót, a 277-es autóbusz szintén terelve jár, nem érinti a Rákosfalva és a Szent Korona utca közötti megállókat. A BKK a szombati üzemzárásig számol a tereléssel.

A Vízművek 18 munkatársa egy 40 négyzetméteres, 2,5 méter mély gödörben dolgozott a vízvezeték helyreállításán. Kedd reggelre betemették a munkagödröt, de a felső aszfaltozás a hét közepén és végén is tart.

-
Kép: Vámosi Ágoston/Énbudapestem

 

A Fővárosi Vízművektől megtudtuk: egy 75 éve lefektetett vezeték tört el, és egy lakossági vízvezeték is megrongálódott. Kétszáz négyzetméternyi utat és járdát kell helyreállítani, a víz két lakóház mélygarázsát is elöntötte. A Veres Péter utca 1-29. között a lakóknak vízhiánnyal kell számolni, ez száz fogyasztót érint. Ők a Farkashida utcai, szükségkúttá alakított tűzcsapnál juthatnak vízhez. 

(Kiemelt kép: Vámosi Ágoston/Énbudapestem)