KULTÚRA

Botanikus élménysziget tudatos városlakóknak a Kollab közösségi térben


Április 12-én és 13-án, pénteken és szombaton második alkalommal rendezik meg a Botanique Showroomot, ami egy különleges pop-up növényvásárral egybekötött nappali buli.

A Botanique Showroom másfél napja alatt a Kollab nappalija egy igazi városi dzsungellé és parti-helyszínné változik.

A Pilea Projekt az otthonok fejlesztése és az újrahasznosítás jegyében főként szobanövényekkel és növénytartáshoz szükséges eszközökkel érkezik, de kínálatukban modern megközelítéssel válogatott régi tárgyakat és lakáskiegészítőket is találtok majd. A növények mellett az Edith lemezlovas kollektívája jóvoltából Cyborg Templar, Dj Suefo, Infragandhi és más meglepetés DJ-k zenélnek majd, magukkal hozva az eseményhez passzoló, dowtempo-jazz-electronica-world music zenei atmoszféráját.

A Botanique Showroom a túlfogyasztás elleni nagy közös küldetésben a visszafogott hedonizmust képviseli,

avagy: „élvezd az életet, engedd át magad az élményeknek, de mindig figyelj a környezetedre, és szelektálj okosan”.

Botanique
Kép: Botanique Showroom

 

A pop-up növényvásár a válogatott növénytematikájú designer és beauty termékek lelőhelye lesz majd. A Botanique Showroom felvállalt célja, hogy korunk komplex vásárlási élményét is közelebb hozza az érdeklődő közönség számára. Ebben nagy hangsúlyt kap a kurátori szemléleten alapuló válogatott kínálat, a tudatos fogyasztói döntéseket támogató szakértelem, a hasonló érdeklődésű emberek társasága által kínált szociális élmény és a karakteres atmoszféra megteremtése. 

A szervezők olyan szereplőket hívtak meg, akik termékeikkel és értékrendjükkel is a fenntarthatóság, a tudatos fogyasztás eszméjét képviselik.

A vásár szereplői között lesz a Mar Galliti Skincare, a Greencoco, a Compot Komposzter, a Barbara Pattern, Kamay Ko, Bori Györök, Hevzso Photography és a La Flor Art, ahol a florárium készítést is kipróbálhatják az érdeklődők. A gasztroélményekről a Nor/ma Budapest gondoskodik a programra összeállított fogásokkal.

A Botanique Showroom április 12-én, pénteken 15:00 és 21:00, április 13-án, szombaton pedig 10:00 és 21:00 között tart nyitva. A Kollab közösségi tér a Mammut Bevásárlóközpontban található, népszerű co-working hely, kávé-bár, nemrég az Év Irodája versenyen az Év Közösségi Tere lett. A képzőművészet-design-tudomány keresztmetszetében már számos izgalmas eseménynek, tudásmegosztó szakmai beszélgetésnek adott otthont.

Facebook esemény itt, jegyvásárlás itt.

(Kiemelt kép: Pilea Projekt)