FRISS

Túszul ejtette saját gyerekét egy férfi - most vádat emeltek ellene


A kislányt a volt élettársa lakásában fel-alá járkálva magával húzta, a kést pedig a nyakának és felsőtestének közvetlen közelében tartotta.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 42 éves egyiptomi állampolgárságú férfival szemben, aki 2022 augusztusában a volt élettársa XXIII. kerületi házához ment, ahol a 8 éves közös gyermekükkel bezárkózott az ingatlanba, miközben egy bozótvágó késsel fenyegetőzött. A gyermeket a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai menekítették ki - írja az Ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott és volt élettársa kapcsolata 2020-ban szakadt meg, és a férfi ezután el is költözött a nő XXIII. kerületi házából. Ezt követően, közös gyermekük az édesanya gondozásában maradt, de rendszeresen tartotta a kapcsolatot a vádlottal is.

A férfi nem tudta elfogadni, hogy a nő később új párkapcsolatot létesített, ezáltal más férfi is a gyermekével együtt élhetett, és ez rendszeres konfliktust eredményezett közte és volt élettársa között, ami a kapcsolatuk helyrehozhatatlan megromlásához vezetett.

Ilyen előzmények után, a vádlott 2022. augusztus 23-án délelőtt a XXIII. kerületi házhoz ment, tudva, hogy csak a 8 éves gyermeke, és annak nagyapja tartózkodik otthon. Annak érdekében, hogy kicsalja őket a házból, a vádlott egy ajándéknak álcázott csomagot akasztott a kerítés kapujára, majd az épület előtt elbújva várakozott.

A nagyapa észrevette a csomagot, és a kislánnyal együtt kiment érte, ekkor azonban a vádlott a kerítésen át beugrott az udvarra, majd a férfit ellökte, a gyermeket pedig felkapta és beszaladt vele a házba, a bejárati ajtót pedig belülről magukra zárta. A vádlottnál volt egy ívelt pengéjű kés, a házban azonban magához vett egy - faaprítás céljából tartott - bozótvágó kést is, amit ezután az egyik kezében fogott, a másik kezével pedig megragadta a gyermeket.

Szorosan, testközelben tartotta a kislányt, miközben hangosan kiabálva azzal fenyegetőzött, hogy ha nem megy oda a volt élettársa, akkor megöli a gyermeket, illetve megöl mindenkit, aki be akar menni a házba, és magával is végezni fog.

Eközben végig járta a lakás helyiségeit úgy, hogy a gyermeket mindvégig magával húzta, a kést pedig a nyakának és felsőtestének közvetlen közelében tartotta, ezzel, - teljesen érthető módon - a félelmében sírva fakadó gyereknek pszichés traumát okozott. A gyermeket a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai menekítették ki.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a 42 éves férfit 18 év alatti személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint magánlaksértés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.
 

Fotók: TEK