RÓLUNK

Küldetésünk, hogy megmutassuk Budapest igazi arcát az itt élőknek, hogy érezzék, ide tartoznak, és erre joggal lehetnek büszkék. Ennek mentén születnek saját ötleteink és projektjeink, melyek során teret adunk startup cégeknek is, és olyan, a város szempontjából alkotó és kreatív ötleteket valósítunk meg, melyek pozitívan hatnak Budapest megítélésére. Összekötő szerepet töltünk be a Főváros és a budapestiek között, láthatóvá téve az újító szándékkal létrejövő fejlesztéseket, ötleteket és izgalmas, színes projekteket.

KIK VAGYUNK?

A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) a városmarketing területén új innovációs eszköz Budapest Főváros Önkormányzata kezében. A 2015. júliusában létrehozott cég feladata, Budapest imázsának és arculatának újragondolása és stratégiai alapokra helyezése, melyek segítségével Budapest város versenyképesebbé válik a nemzetközi megítélés szintjén is. A városmárkázás egyik elsődleges célja, hogy a budapestiekben és az ide látogatókban egyaránt tudatosuljon: Budapest attraktív, kényelmes és élhető város. Ennek kialakítása, formálása és előremozdítása fő feladatunk. Tevékenységi körünkbe tartozik Budapest arculatának újragondolása és a mai kor igényeire szabása, a város meglévő értékeinek és szolgáltatásainak marketingcélú népszerűsítése, valamint a város imázsának erősítése, figyelembe véve a fővárosban élők véleményét és igényeit.

KAMPÁNYAINK

Mi Budapestünk

A Mi Budapestünk a közösség teremtő erejét alapul véve kívánja erősíteni a budapesti identitást. A BVA mint összefogó szervezet szeretne terepet biztosítani azon közösségi kezdeményezéseknek, amelyek önzetlen, közös célok által vezérelt csoportokat tömörítenek magukba. Az egyes szereplők összekapcsolása mellett ötletgazdaként és kommunikációs csatornaként kívánjuk összefogni ezeket az alulról jövő kezdeményezéseket.

TOVÁBB

Élhető Budapest

Az Élhető Budapest olyan projekteket foglal magába és hív életre, amelyek a város mint globális közösségi tér élhetőbbé tételét helyezik középpontba. Ide tartoznak azok a saját programok és egyéb meglévő kezdeményezések, amelyek a városi épített környezet és a parkok, zöldfelületek használatát igyekeznek az igényekhez igazítani. A kampány elsősorban szabadtéri programok szervezésére, kültéri eszközök tervezésére és telepítésére, illetve közösségteremtő események felkarolására fókuszál.

TOVÁBB

Gondolkodó Budapest

A Gondolkodó Budapest a helyiek kulturális életét igyekszik minél színesebbé, változatosabbá tenni, illetve a város szellemi pezsgésében a Fővárosi Önkormányzat tevékenységét még inkább láthatóvá formálni. A program célja szélesebb körben elérhetővé tenni a kultúrát – legyen az kiállítás, előadás vagy irodalom.

TOVÁBB