STÍLUS

A Rammstein is kihasználta az autómentes Lánchidat


Bicikliről integetve, széttárt karokkal tekertek a hídon, Lindemann pedig külön is pózolt egy-egy kép kedvéért – és tették mindezt valószínűleg szabálytalanul.

A kritikusok nem győztek áradozni a Rammstein koncertjeiről – a zenekar kétszer is megtöltötte a Puskás Arénát, július 11-én és 12-én –,

a szeretet pedig, úgy tűnik, kölcsönös volt.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rammstein (@rammsteinofficial) által megosztott bejegyzés

Azonfelül ugyanis, hogy az együttes – szokásához híven – megosztott közel egy tucat látványos fotót a koncertjéről, a Rammstein dobosa, Christoph Schneider feltöltött az Instagramjára egy olyan fotót is, ahogy

a zenekar tagjai átbicikliznek a Lánchídon.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Christoph Schneider (@christophschneider_official) által megosztott bejegyzés

Bár nagy valószínűséggel szabálytalanul közlekedtek a hídon, a képeket mégis elégedetten nézhette Karácsony Gergely, a BKK és a Magyar Kerékpárosklub is.

Sőt, nem Schneider volt az egyetlen, aki fotózott a Lánchídon, hanem Till Lindemann, az együttes frontembere is megosztott egy képet, amin a gyalogosforgalom elől amúgy lezárt hídon ácsorog zsebre dugott kézzel.

„Hello Budapest”

– írta röviden a fotóhoz.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Till Lindemann (@till_lindemann_official) által megosztott bejegyzés

Ahogy lapunk is megírta, a budapesti szavazók jelentős többsége arra voksolt a hetekben véget ért Budapesti Lakógyűlésen, hogy a hidat a jövőben is csak a taxisok, a buszok, a motorosok és a biciklisek használhassák. A kitöltők 79 százaléka szavazott a felújított Lánchíd autómentes forgalmi rendje mellett.

A Lánchíddal kapcsolatos tengernyi vitában Koszorú Lajos építész, településtervező, SZIMA-tag volt az, aki többek között azzal is érvelt az autómentes híd mellett, hogy: „ahogy a Széchenyi tér nem parkoló, és nem is rigófüttyös zölderdő, úgy a Lánchíd sem a város szívében pöfögő egyéni járművek kiszolgálója, hanem

egy világraszóló együttes, nemzeti büszkeségünk ékköve,

és egy sokszereplős világváros világörökségi fókuszának reprezentatív folyóparti teraszos-ligetes elegáns szalonja a Pestet és Budát összekötő patinás híddal". 

Most úgy tűnik, Lindemann méltóságot sugárzó képét nézegetve, hogy el is kezdték eszerint használni, még ha egyelőre szabálytalanul is.

Nem a Rammstein tagjai voltak persze az elsők, akik a Lánchíddal fotózkodtak: emlékezetes volt, hogy Will Smith fel is mászott rá, amikor 2018-ban Budapesten forgatott.