Olvasd el a idei 100 szóban Budapest legjobb történeteit a Városháza Parkban

Ingyenes plakátkiállítás nyílt a Városháza Parkban – olvasd el a idei 100 szóban Budapest legjobb történeteit és nézd meg a csodás, hozzájuk készült grafikákat.

Budapest születésnapján, azaz november 17-én hirdették ki az idei nyerteseket, és ekkor volt először olvasható az idén rendhagyó módon 23 illusztrált történet is a Budapest BonBon alatt. 

2021-ben is töretlen az eredetileg Chiléből induló pályázat sikere – idén több mint 2000×100, vagyis közel kétszázezer szónyi történet érkezett a zsűrihez– akik idén Varró Dani, Janecskó Kata és a Szemes testvérek, Botond és Máté voltak. Szóval nem volt könnyű dolguk most  sem kiválogatni – se azt a százat, amelyek bekerültek a POKET-be, és azt a 23-at sem, amelyek a csodás illusztrációkkal most a Városháza Parkban kerültek kiállításra. 

100 szóban Budapest

Az ide történetek között van humoros, groteszk, sírvanevetős és igazán megható és szívhez szóló is. A jövő városa, álmok, furcsa, természetfeletti események, szellemek, a szomszéd néni és a biciklisfutár, és a múlt kitörölhetetlen emlékei kavarognak bennük. Blaha és Várnegyed, titkos nevesincs kocsma és fikarcnyi eldugott udvarok, Margitsziget és eltűnő Csepel, ismeretlenül is ismerős helyszínekre bukkanunk folyton. 

100 szóban Budapest

Látogassatok ki a parkba, ami csak egy pár lépésnyire van a nyüzsgő Deák és Madách tértől, vagy csak a metrópótlóhoz igyekezve lassítsatok pár történet erejéig, nem fogjátok megbánni, idén is igazán klassz sztorik születtek, a csodás illusztrációkról nem is beszélve. 

Járjátok be online is a kiállítást Szemes Máté szövegíróval, a zsűri tagjával, és Faix Csabával, a Budapest Brand vezérigazgatójával.