Budapestet és a magyar konyhát élteti a népszerű vlogger

Budapesti élményeiről készített több videót is Mark Wiens.

Budapesti élményeiről készített több videót is Mark Wiens, aki komoly követőtáborával évek óta osztja meg street food élményeit a világ minden tájáról. Most hazánkban járva Budapesten kóstolta végig a magyar konyha emblematikus fogásait.

Mark Wiens gasztroblogger 2008-as diplomázása után döntött úgy, hogy Thaiföldre utazik megismerkedni az ottani kulináris világgal, a visszaútra pedig nem vált jegyet. 2009-ben indította el blogját Migrationology néven, melynek közlési formája 2013-tól teljesen áthelyeződött a videós tartalmak megosztására. Témája pedig egyszerűen megfogható, de annál teljesebb és érdekfeszítőbb: megismerni a világ különböző tájainak fogásait, azok elkészítési módját és a régiók kulináris szokásait.

A hatmilliós Youtube követőtáborral rendelkező vlogger most budapesti élményeiről osztott meg videókat csatornáján. Ezekben ikonikus budapesti helyeken kóstolja meg a magyar konyha remekeit, Osvald Ádám animációs szakember kíséretében.

A helyszínek között olyan gasztronómiai fellegvárak tűnnek fel, mint a Fakanál Étterem a Vásárcsarnokban, A Séf Utcája, a Pozsonyi Kisvendéglő, a Náncsi Néni vagy az Első Pesti Rétesház. A megkóstolt ételek közül pedig nem maradhatott el a pörkölt és az eredeti gulyásleves, de a kürtőskalács és a velőscsont is terítékre került – amelyekre a videók szerint nem lehetett panasz!

Mark Wiens csatornája: https://www.youtube.com/user/migrationology/videos
A Migrationology Facebook oldala: https://www.facebook.com/pg/migrationology/

Címlap fotó: Fotó: Mark Wiens / Migrationology